Банкови плащания като алтернатива на кредитните карти

Банкови плащания като алтернатива на кредитните карти

Автор: Martin Mateev

През последните години се забелязва изместване на потребителските плащания от кредитни карти към директни банкови преводи. Вероятно сте забелязали, че вашите сайтове за наем или комунални услуги въвеждат възможност за плащане чрез свързване на банкова сметка.

Традиционно, банковите карти са били основният избор за онлайн и приложни плащания. Потребителите се възползват от тази ситуация, тъй като издателите на кредитни карти стимулират употребата им, предлагайки привилегии като специални оферти и точки за награди. В замяна, търговците и платформите винаги са плащали цена под формата на такси за приемане на карти.

Но доставчиците на плащания също извличат по-малко полза от тези такси, тъй като все повече финтех играчи се конкурират за намаляващ дял от интерчейндж таксите. Предложените наскоро регулации биха могли да ограничат таксите, а конкурентният пазар на финтехи продължава да се бори за тях.

Възможна Алтернатива

Тази ситуация насърчава възхода на алтернативни методи на плащане, по-специално директните банкови плащания. Като позволяват на потребителите директно да свързват текущите си сметки, платформите за плащане или търговците могат да приемат директни банкови плащания и да заобиколят таксите на кредитните мрежи.

В някои случаи платформите и търговците насърчават потребителите да използват директни банкови плащания, като им таксуват такса за плащания с карта. В други случаи платформите дори предават своите спестявания от таксите за карти на клиентите, като въвеждат свои собствени механизми за награди. Това създава ситуация на печели-печели, където платформите увеличават своите маржове, а потребителите са стимулирани да извършват ACH плащания.

Необходими Изисквания за Активиране на Банкови Плащания

Има няколко ключови изисквания за успешното внедряване на вградена платежна програма като тази във вашия продукт:

Ефективен и удобен за потребителя метод за извършване на директни банкови плащания е съществен. NULA предлага мрежа от над 30 банкови партньори, които позволяват на бизнеса да предлага безпроблемни опции за банкови плащания с мощни API-та.

Възможността за предоставяне на потребителски награди, след като са установили функционалност за директни плащания, може да насърчи приемането. Това изисква неизменна база данни за главна книга за проследяване на балансите на наградите.

С тези два компонента в арсенала си, можете да създадете приятна алтернатива на плащанията през кредитните карти, предлагайки не само по-добър потребителски опит, но и позволявайки на потребителите да се възползват от стойността, генерирана чрез заобикаляне на таксите.

Възходът на директните банкови плащания като заместител на транзакциите с кредитни карти представлява вълнуваща възможност както за корпорациите, така и за потребителите. Тази промяна оспорва доминирането на карточните мрежи, подчертавайки потенциала за по-ефективен и ориентиран към клиента платежен пейзаж.

Следващи Стъпки

Ако искате да говорите повече за интегрирането на банкови плащания във вашия продукт или за подобрения в платежните ви операции, свържете се с нас.

Банкови плащания като алтернатива на кредитните карти

Martin Mateev

Martin is passionate about technology and innovation. He believes Bulgaria deserves an easy and secure business cloud that automates banking, accounting and tax needs for freelancers, NGOs and small businesses.

Пет начина да подобрите бизнес ефективността чрез дигитализация

18/06/2024

Пет начина да подобрите бизнес ефективността чрез дигитализация

Терминът „цифрова трансформация“ описва процеса на внедряване на цифрови технологии в дадена компания с цел трансформиране на бизнес процесите. Целта е да се работи по-интелигентно, а не по-трудно, като крайният резултат е осигуряване на по-голяма стойност за крайния клиент. Това е ключът към растежа на съвременните предприятия. Добавянето на нови технологии в бизнеса не е […]

Виж още

Абонаментни планове на Nula.bg

Абонаментни планове на Nula.bg

Сравнете, какво включват различните абонаменти и изберете най-правилния за вас!

Виж още

Влиянието на корпоративните данъци върху инвестициите и растежа на бизнеса

13/06/2024

Влиянието на корпоративните данъци върху инвестициите и растежа на бизнеса

Корпоративните данъци играят ключова роля в икономическата политика на всяка държава.

Виж още