Atanas Atanasov

Атанас Атанасов завършва висше образование в Холандия и решава да започне работа в България. Наско разработва мобилните приложения на nula.bg и иска да вижда в България същите дигитални продукти, които използва в Холандия.

1. Какво е твоето образование? 

Завършил съм първа езикова гимназия във Варна. След това реших да се насоча към програмиране и записах ICT and software в Фонтис, Нидерландия

2. Какви допълнителни курсове и квалификации притежаваш? 

Изкарал съм курс на Cisco, притежавам и сертификат за Tableau както и сертификат от майнър Data Driven Busines Lab за обработване на информация.

3. Защо сте напуснали България?

След като завърших гимназия, исках да опитам нещо ново. Имах желание да съм самостоятелен и прецених, че да уча в Нидерландия ще ми даде тази възможност. Това, че съм завършил езикова гимназия също даде тласък на желанието ми да се възползвам от наученото.

4. Защо се завърнахте в България?

Прекарах 7 години в Нидерландия. Имах възможност да науча много както и да убогатя културата си. Прекараното време там ми помогна много, но прецених, че е време да се завърна и да потърся развитие в родината си. В България се чуствам по-добре. Занимавам се с нещо което харесвам, моите приятели са тук, а времето, особено през лятото, е невероятно.

5. Какво обичаш да правиш, когато не си в офиса?

Обичам да гледам на себе си като всестранно развита личност. Занимавам се с много неща. Понякога обичам да се движа и да спортувам, понякога, като един типичен мъж, да разглабям колата или мотора си, с риск да не мога да ги сглобя след това. Често след натоварен ден предпочитам просто да седна пред телевизора и да изгледам някой интересен филм.

6. Какво научи през времето ти в Nula.bg?

Когато станах част от Nula.bg, пред мен стоеше ясна цел, знанията за изпълнението на която, липсваха изцяло. Захванах се с нещо напълно ново за мен. Благодарение на Nula.bg успях да убогатя знанията си, добавяйки още един програмен език към тях. Също така научих и много за backend-а, или с други думи за логиката която потребителя не вижда.

7. Едно нещо, което би направило България по-добро място за живеене? 

България е една чудесна страна с много възможности, но истината е, че нещата които биха я направили едно по-добро място за живеене са много. Научих и видях много неща докато бях извън родината. Това ми помогна да направя съпоставка след като се върнах. Забелязах как държавните звена, са по-скоро спънка от колкото помощник. Нещо, което в Нидерландия отнема 1 минута, използвайки телефона си, тук може да отнеме до месец. На всяко гише, любезна дама обяснява как въпросния проблем не е в нейната компетентност и се налага потребителя да се нареди на съседно гише, на което да чака още 1 час, за да получи същия отговор. Това например е един проблем който може много лесно и ефикасно да бъде решен. Ако българските институции се дигитализират, това би било много добро начало.

Atanas Atanasov

Krasimira Paunova

Krasi is passionate about communications and social media. She is developing NulaBG marketing channels and strategies.

Безплатен семинар:  Дигитализация в счетоводството

10/04/2024

Безплатен семинар: Дигитализация в счетоводството

Подгответе се за вълнуващо пътешествие, представено от съвместните усилия на Evrotrust, Nula.bg и Асоциацията на счетоводителите и счетоводните къщи (АССП) в България.

Виж още

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

05/04/2023

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

Nula.bg, обявява партньорство с банка ДСК за улеснено финансово управление. Нашите общи клиенти ще получат 15% намаление в Nula.bg и ще могат да използват услугата на банката за откриване на бизнес сметка онлайн.

Виж още

Какво представлява валутният борд?

16/04/2024

Какво представлява валутният борд?

През последните няколко години в България е нашумяла темата „за“ или „против“ запазването на българския лев. Въпреки задълбочената дискусия, въпросът кой монетарен механизъм е най-добър за страната ни, още е отворен.

Виж още

Мартин Матеев с номинация в класация за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности

12/04/2024

Мартин Матеев с номинация в класация за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности

Мартин Матеев, основател и изпълнителен директор на Nula.bg е номиниран в класацията
“Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”.

Виж още