Как отвореното банкиране подобрява B2B разплащанията за малките и средни предприятия

Как отвореното банкиране подобрява B2B разплащанията за малките и средни предприятия

Малките и средните предприятия (МСП) играят решаваща роля в стимулирането на икономическия растеж. Те обаче често се сблъскват с големи предизвикателства, когато става въпрос за управление на техните финанси, трудности при извършване и получаване на плащания.

Отвореното банкиране е иновативно решение, което има за цел да се справи с тези предизвикателства, като предоставя на МСП по-голям контрол върху техните финансови данни и по-голям достъп до широк набор от финансови услуги. Това се постига чрез отваряне на достъп до данни за банкови сметки на оторизирани доставчици от трети страни, което позволява на МСП да споделят своите данни с други финансови институции и финтех компании.

Ето няколко начина, по които отвореното банкиране подобрява B2B плащанията:

  1. Подобрено управление на паричните потоци

Отвореното банкиране позволява на МСП да свържат банковите си сметки с различни финансови услуги за фактуриране и счетоводни софтуери. Това може да осигури видимост в реално време на паричния поток, позволявайки на да управляват по-добре своите финанси и да вземат по-информирани решения за това кога да извършват плащания и кога да получават плащания.

2. Повишен достъп до кредитиране

Отвореното банкиране позволява на МСП да споделят своите финансови данни с други финансови институции и финтех компании, което може да помогне за увеличаване на достъпа им до кредитиране. Като предоставят на кредиторите по-подробна информация за тяхното финансово състояние. Така ще могат да си осигурят по-добри условия и лихви по кредитите.

3. Намалени административни разходи

Отвореното банкиране може да помогне за автоматизирането на много от ръчните процеси, включени в управлението на B2B плащанията, като съгласуване на транзакции и проследяване на разходите. Това може да спести време и пари, като им позволи да се съсредоточат върху разрастването на своя бизнес.

4. Подобрена сигурност

Отвореното банкиране разчита на стабилни мерки за сигурност за защита на финансовите им данни. Това може да помогне за намаляване на риска от измами и неразрешени транзакции, осигурявайки по-голямо спокойствие при извършване и получаване на плащания.

5. По-голяма гъвкавост

Отвореното банкиране позволява на МСП да се свързват с широк набор от финансови услуги и доставчици, като им дава повече възможности и по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за управление на техните финанси. Това може да помогне на МСП да намерят решенията, които най-добре отговарят на техните уникални нужди и цели.

Отвореното банкиране и помага за подобряване на B2B плащанията на МСП чрез подобряване на управлението на паричните потоци, увеличаване на достъпа до кредити, намаляване на административните разходи, подобряване на сигурността и осигуряване на по-голяма гъвкавост. Тези подобрения помагат на МСП да управляват финансите си по-ефективно, което от своя страна им позволява да се съсредоточат върху разрастването на своя бизнес.

Как отвореното банкиране подобрява B2B разплащанията за малките и средни предприятия

Krasimira Paunova

Krasi is passionate about communications and social media. She is developing NulaBG marketing channels and strategies.

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

05/04/2023

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

Nula.bg, обявява партньорство с банка ДСК за улеснено финансово управление. Нашите общи клиенти ще получат 15% намаление в Nula.bg и ще могат да използват услугата на банката за откриване на бизнес сметка онлайн.

Виж още

Инфлацията в Еврозоната и България  се забавя

19/03/2024

Инфлацията в Еврозоната и България се забавя

Това забавяне се дължи на три основни фактора: спад на цените на енергията, устойчив икономически растеж, затягане на паричната политика и маркира продължаващата тенденция на умерено ценово нарастване, което може да има дългосрочни въздействия върху икономиката.

Виж още

Дерия Иззет

27/02/2024

Дерия Иззет

Аз съм Дерия, и започнах работа като Junior Developer в Nula.bg, което е моята първа работа след завършването на курсове по програмиране с програмен език Java Script – Front-End.

Виж още

Nula.bg и Yettel събират сили! Дигитална Трансформация чрез Smart Accounts.

15/02/2024

Nula.bg и Yettel събират сили! Дигитална Трансформация чрез Smart Accounts.

Събитията в света на бизнес технологиите не са в застой. Nula.bg и Yettel обединяват усилията си, за да представят на бизнеса в България иновативното решение Smart Accounts.

Виж още