Daniela Tsocheva

Даниела Цочева е експерт Финанси и Счетоводство с дългогодишен опит в сферата на малките и средни предприятия. Даниела има дълбоки познания свързани с изискванията за регулаторно съответствие и отчетната дейност на предприятията в България.

1. Какво е твоето образование? 

Магистратура по ‘Счетоводство и контрол’ ИУ Варна;
VIII СУЕО ‘Ал.Пушкин’ с руски език;

2. Какви допълнителни курсове и квалификации притежаваш?

Интересите ми са ме водили към различни допълнителни курсове извън професионалния ми път. Обичам хубавото вино и след интересен курс съм ‘Сомелиер’. Влюбена съм в морето и плаването. Това ме заведе в класна стая за ‘Водач на кораб до 40 бт.’. Имам защитен водолазен курс и когато мога се гмуркам за удоволствие. Динамиката на живота ме накара да завърша няколко езикови курса по Английски език. Последния ми курс е за В1. Ако нещо ми е интересно, се впускам в неговото по-задълбочено изучаване. Обичам предизикателствата. Или с няколко думи, освен счетоводител, съм капитан, гмуркач и сомелиер.

3. Защо не сте напуснали България?

Като всички хора и аз имам много близки и приятели, които избраха да имат дом далеч от България. Всичко скъпо ми е тук и не е имало причина да търся щастието си надалеч. Винаги съм работила много и съм търсила интересни работни предизвикателства, а предизвикателства в България не липсват. Имало е трудни моменти и съм се питала дали нямаше да е по-лесно или по-осигурено да съм някъде другаде. Вярвам, че по-удобно в никакъв случай не е равносилно на по-щастливо. Щастлива съм с избора си да съм в България.

4. Какво обичаш да правиш, когато не си в офиса? 

Обичам пътуванията – близки и далечни, реални и виртуални. Обичам изкуството, театъра, киното, срещите с приятели, книгите, рисуването, виното, морето. Обичам да спортувам. Имам градина и с любов я обгрижвам. Ментор съм в предприемаческа програма за младежи ‘Тийноватор’ и отделям време за срещи по реализирането на техните проекти. Може би на първо място обичам да съм майка. Обичам живота пълен и пъстър.

5. Какво научи през времето ти в Nula.bg?

За мен беше предизвикателство да се впусна в такъв вид професионално приключение. Да съм не потребител на софтуер, а част от създаването му. Надявам се да съм се научила на повече търпение.

6. Едно нещо, което би направило България по-добро място за живеене? 

Качественото и модерно образование.

Daniela Tsocheva

Krasimira Paunova

Krasi is passionate about communications and social media. She is developing NulaBG marketing channels and strategies.

Безплатен семинар:  Дигитализация в счетоводството

10/04/2024

Безплатен семинар: Дигитализация в счетоводството

Подгответе се за вълнуващо пътешествие, представено от съвместните усилия на Evrotrust, Nula.bg и Асоциацията на счетоводителите и счетоводните къщи (АССП) в България.

Виж още

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

05/04/2023

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

Nula.bg, обявява партньорство с банка ДСК за улеснено финансово управление. Нашите общи клиенти ще получат 15% намаление в Nula.bg и ще могат да използват услугата на банката за откриване на бизнес сметка онлайн.

Виж още

Какво представлява валутният борд?

16/04/2024

Какво представлява валутният борд?

През последните няколко години в България е нашумяла темата „за“ или „против“ запазването на българския лев. Въпреки задълбочената дискусия, въпросът кой монетарен механизъм е най-добър за страната ни, още е отворен.

Виж още

Мартин Матеев с номинация в класация за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности

12/04/2024

Мартин Матеев с номинация в класация за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности

Мартин Матеев, основател и изпълнителен директор на Nula.bg е номиниран в класацията
“Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”.

Виж още