Банкови плащания като алтернатива на кредитните карти

Банкови плащания като алтернатива на кредитните карти

Автор: Martin Mateev

През последните години се забелязва изместване на потребителските плащания от кредитни карти към директни банкови преводи. Вероятно сте забелязали, че вашите сайтове за наем или комунални услуги въвеждат възможност за плащане чрез свързване на банкова сметка.

Традиционно, банковите карти са били основният избор за онлайн и приложни плащания. Потребителите се възползват от тази ситуация, тъй като издателите на кредитни карти стимулират употребата им, предлагайки привилегии като специални оферти и точки за награди. В замяна, търговците и платформите винаги са плащали цена под формата на такси за приемане на карти.

Но доставчиците на плащания също извличат по-малко полза от тези такси, тъй като все повече финтех играчи се конкурират за намаляващ дял от интерчейндж таксите. Предложените наскоро регулации биха могли да ограничат таксите, а конкурентният пазар на финтехи продължава да се бори за тях.

Възможна Алтернатива

Тази ситуация насърчава възхода на алтернативни методи на плащане, по-специално директните банкови плащания. Като позволяват на потребителите директно да свързват текущите си сметки, платформите за плащане или търговците могат да приемат директни банкови плащания и да заобиколят таксите на кредитните мрежи.

В някои случаи платформите и търговците насърчават потребителите да използват директни банкови плащания, като им таксуват такса за плащания с карта. В други случаи платформите дори предават своите спестявания от таксите за карти на клиентите, като въвеждат свои собствени механизми за награди. Това създава ситуация на печели-печели, където платформите увеличават своите маржове, а потребителите са стимулирани да извършват ACH плащания.

Необходими Изисквания за Активиране на Банкови Плащания

Има няколко ключови изисквания за успешното внедряване на вградена платежна програма като тази във вашия продукт:

Ефективен и удобен за потребителя метод за извършване на директни банкови плащания е съществен. NULA предлага мрежа от над 30 банкови партньори, които позволяват на бизнеса да предлага безпроблемни опции за банкови плащания с мощни API-та.

Възможността за предоставяне на потребителски награди, след като са установили функционалност за директни плащания, може да насърчи приемането. Това изисква неизменна база данни за главна книга за проследяване на балансите на наградите.

С тези два компонента в арсенала си, можете да създадете приятна алтернатива на плащанията през кредитните карти, предлагайки не само по-добър потребителски опит, но и позволявайки на потребителите да се възползват от стойността, генерирана чрез заобикаляне на таксите.

Възходът на директните банкови плащания като заместител на транзакциите с кредитни карти представлява вълнуваща възможност както за корпорациите, така и за потребителите. Тази промяна оспорва доминирането на карточните мрежи, подчертавайки потенциала за по-ефективен и ориентиран към клиента платежен пейзаж.

Следващи Стъпки

Ако искате да говорите повече за интегрирането на банкови плащания във вашия продукт или за подобрения в платежните ви операции, свържете се с нас.

Банкови плащания като алтернатива на кредитните карти

Martin Mateev

Martin is passionate about technology and innovation. He believes Bulgaria deserves an easy and secure business cloud that automates banking, accounting and tax needs for freelancers, NGOs and small businesses.

Безплатен семинар:  Дигитализация в счетоводството

10/04/2024

Безплатен семинар: Дигитализация в счетоводството

Подгответе се за вълнуващо пътешествие, представено от съвместните усилия на Evrotrust, Nula.bg и Асоциацията на счетоводителите и счетоводните къщи (АССП) в България.

Виж още

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

05/04/2023

Nula.bg обявява партньорство с Банка ДСК за улеснено финансово управление

Nula.bg, обявява партньорство с банка ДСК за улеснено финансово управление. Нашите общи клиенти ще получат 15% намаление в Nula.bg и ще могат да използват услугата на банката за откриване на бизнес сметка онлайн.

Виж още

Блокчейн и приложението му

25/04/2024

Блокчейн и приложението му

Блокчейнът е инструмент, който променя правилата на играта в света на бизнеса. Той предлага децентрализиран и сигурен начин за извършване на трансакции и съхраняване на данни.

Виж още

Какво представлява валутният борд?

16/04/2024

Какво представлява валутният борд?

През последните няколко години в България е нашумяла темата „за“ или „против“ запазването на българския лев. Въпреки задълбочената дискусия, въпросът кой монетарен механизъм е най-добър за страната ни, още е отворен.

Виж още

Мартин Матеев с номинация в класация за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности

12/04/2024

Мартин Матеев с номинация в класация за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности

Мартин Матеев, основател и изпълнителен директор на Nula.bg е номиниран в класацията
“Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”.

Виж още